Miért kulcsfontosságú, hogy vállalkozóként mivel kezded a reggeled?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Miért kulcsfontosságú, hogy vállalkozóként mivel kezded a reggeled?

Képzeld, tavalyi évben kettő olyan könyvet olvastam, ami jó alaposan megforgatta az életemet illetve nagy segítségemre volt. Mind a két könyv alapvetően arról szól, hogy hogyan érdemes elindítani a napot, hogyan érdemes reggel felkelni, mit érdemes csinálni. Mikor érdemes kelni és mivel tudsz igazából feltöltődni, energizálni magadat. Csomó mindent már előre kitalálni, meghatározni, összerakni, ami aztán az egész napodat fogja keretbe foglalni és segít abban, hogy minél hatékonyabb legyél azon a napon. Ne legyen az, hogy futsz egyik-másik dolog után és azt veszed észre a nap végén, hogy igazából csomó mindent csináltál, de semmit nem értél el valójában.

Nos, két könyvet olvastam, mind a két könyv témája hasonló. Az egyik a Varázslatos reggel című könyv a másik pedig a Hajnali 5 óra klub című könyv.

Hogy miért volt nekem igazából nagy segítség?

Én korán kelő típus vagyok. Amióta családom van, gyerekek vannak, azóta néha azért nem sikerül korán kelni. Egy a lényeg. Ez a két könyv óriási segítséget adott abban nekem, hogy amikor reggel felkelek, akkor mire fókuszáljak. Mik legyenek azok a tevékenységek, amiket érdemes végezni annak érdekében, hogy egy nagyon fókuszált, nagyon hatékony napot tudjak magamnak megalapozni és aztán egész nap során ezt tovább is vinni.

Úgyhogy ezt a két könyvet mindenkinek javaslom, mert nagyon jól bemutatja, hogy mit érdemes csinálni, mikor érdemes kelni. Azt mondja, hogy öt óra környékén érdemes kelni és attól függően nyilván mennyi időd van, az első egy órát hogyan érdemes kialakítani.

Én általában három dolgot szoktam csinálni, ami nekem nagyon nagy segítséget, mentális és egyébként fizikálisan is csomó erőt és fókuszáltságot ad, hogy mit csinálok azon a napon. Az egyik az, hogy mindig olvasok, tanulok körülbelül 20-25 percet és van egy negyedórás – húsz perces fizikai edzésem. Van egy jó applikáció, amit letöltöttem és saját testsúlyos edzéseket lehet vele csinálni. Igazából kis videók segítségével megmutatja, hogyan kell azt az adott a sorozatot megcsinálni. Úgyhogy ez az, ami nagyon nagy segítséget adott. Illetve elkezdtem meditációs gyakorlatokat végezni, nagyon egyszerű dolgokat.

Azt vettem észre, hogy hétről-hétre csomó mindenben óriási előrelépés volt. Például abban, hogy az egész napom nagyon jól meg volt komponálva, vagy a nap végén tudtam azt, hogy amit kitűztem célul, az teljesült is. Előfordulhatnak nyilván olyan napok, amikor főleg a család miatt nem biztos, hogy mindig sikerül 5 órakor felkelni, de abszolút törekszem rá. Hetente háromszor-négyszer biztos, hogy sikerül és vannak olyan napok, amikor nem 20 percet edzek, hanem elmegyek futni egy órát. Nyilván akkor egy picit másképpen néz ki ez a dolog. Nálunk 6:30 környékén a család felkel és akkor kezdődik a szokásos reggeli öltözködés, iskolába menetel, felkészülés, minden be van-e pakolva, készen van-e a házi stb. Szóval akkor nyilván már kevésbé tudok e szerint reggel működni, de amikor ez összejön, akkor azt kell mondanom, hogy tényleg óriási mentális és lelki energiát, erőt ad az egész naphoz.

Úgyhogy javaslom, hogyha ezt a két könyvet még nem olvastad, akkor mindenképpen szerezd be és olvasd el. A Varázslatos reggel és a Hajnali 5 óra klub könyvet. Részletesen megmutatja, hogy miért érdemes ebben a reggeli, hajnali időpontban kelni és ezeket a tevékenységeket elvégezni. Azt gondolom, hogyha Te is kipróbálod és elkezded – és lehet, hogy lesznek majd hullámvölgyek, hogy sikerül nem sikerül – nekem is előfordul, hogy hulla fáradt vagyok és nem sikerül másnap reggel felkeltem, de a következő nap megint beleállok és aztán megint ilyen formában kezdem a napot.

Ami még fontos, hogy beszereztem egy bizonyos terméket, ami egy zöldség-gyümölcs koncentrátum. Úgyhogy ezt nyomom még hozzá reggel, meg még plusz gyümölcsöt vagy zöldséget. És ez is egy óriási nagy segítséget, tényleg erőt ad ahhoz, hogy egybe legyek reggel és nem az van, hogy futok, hogy merre is kell mennem vagy mit kell csinálnom, mi a legfontosabb feladatom. Ezt is el kell intéznem, meg azt is el kell intéznem. Ez teljesen keretbe foglalja a napomat, mert tudom, hogy fókuszálom azt, hogy mit fogok ma csinálni, mi lesz az a három-öt legfontosabb dolog, amit el akarok végezni. Lehet ez céges vagy magánjellegű dolog. Egy a lényeg, hogy keretbe van foglalva a napom.

Úgyhogy ezt csak azért akartam Veled megosztani, mert nekem ez óriási segítséget adott és azt gondom, hogyha Te is elolvasod a könyvet vagy megpróbálod elkezdeni tesztelni magadat, kipróbálod, akkor Neked is nagy-nagy támogatást fog adni az életedhez. Egyébként nyilván a tanuláson belül van, amikor tervezek, valami eszembe jut és akkor azon gondolkodom, például egy új terméken vagy hanganyagot hallgatok vagy olyan tanításokat nézek videón, ami szintén segít nekem. Valamikor bizonyos kérdéseket teszek fel magamnak, amelyek a bizniszemmel kapcsolatos. Például hogyan érdemes ebben továbblépni vagy dönteni.

Egy a lényeg, hogy ezt a hármas tagoltságot, tehát ez a tanulás-meditáció-sport hármast, amikor tudom, tényleg minden reggel megcsinálom és hidd el nekem – én a saját példámon látom – hogy nagyon nagy segítséget nyújt és előrelépést minden területen, akár magán, akár a biznisz területén.

Köszi szépen a figyelmet! Minden jót kívánok Neked!

Olvasd el Te is ezeket a könyveket és hidd el Neked is segíteni fog.

#legendasszolgaltatas #legendasugyfelelmeny #torodjavevoiddel #legendaslife

 

 

 

 

Érdekel a közös munka?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és 1 munkanapon belül visszahívunk. A rövid telefonos beszélgetésnek nincsen díja.  Mesélj a projektedről és mi felvesszük veled a kapcsolatot.

Lépj velünk kapcsolatba