[#ÚjirányokÚjsikerek] Mi a hatékony távmunka egyik kulcsa? A BIZALOM!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mi a hatékony távmunka egyik kulcsa? A BIZALOM!

Ahogy ezt múlt héten megígértem, minden egyes nap egy-egy élő bejelentkezéssel szeretnék segíteni nektek, hogy ebben a jelenlegi helyzetben a legjobb döntéseket tudjátok meghozni, illetve hogy akár a bizniszetekkel, akár a munkatársaitokkal kapcsolatban olyan változások, amik beálltak a cégnél, azokat le tudjátok reagálni, illetve továbbhaladni.

Úgyhogy a mai témánk, amiről szeretnék most egy pár gondolatot megosztani veletek, ez a Home Office-hoz kapcsolódik, és nem más, mint amiről azt gondolom, az egyik legfontosabb tényező egy munkatárs és egy munkahely, vagy a vezetője között, ez a bizalom kérdése. 

Addig a pontig, amíg a munkatársak egy légtérben voltak az irodában, akkor alapvetően lehetett látni, hogy ki mit csinál nagyjából. Nyilvánvaló, ez nem volt egy abszolút objektív mérési szempont, de most, hogy megváltozott az életünk, és alapvetően mindenki otthonról, távmunkából, Home Office-ból dolgozik, felmerül a kérdés, hogy a munkatársak biztosan dolgoznak-e, vagy hogy ténylegesen elvégzik-e a munkájukat, és ezzel kapcsolatban szeretnék neked három fontos dolgot a figyelmedbe ajánlani ezzel a témával kapcsolatban. 

Az első és talán legfontosabb, hogy a munkatársak érezzék azt, hogy te bízol bennük, a munkatársak érezzék azt, hogy te támogatod őket mint vezető, mint akár a cégnek a vezetője, vagy közvetlen főnöke, te támogatod az ő életüket. Ez az egyik része. 

A másik része pedig az, hogy fontos kialakítani olyan rutinokat, amelyek mind a két fél számára teljesen egyértelmű viszonyt jelentenek. Mire gondolok?

Például abban az esetben, ha a munkatársamnak a munkájáról szeretnél tájékozódni, akkor érdemes bevezetni úgynevezett meetingrendszert, megbeszéléseket akár a nap elején, akár a nap végén. Vannak rá példák, akik egyiket vagy másikat használják, és van olyan is, aki is-is. Tehát érdemes kialakítani egy reggeli napindító megbeszélést és egy napzáró megbeszélést. A napindító lehet kicsit hosszadalmasabb, nyilvánvalóan mindenki be tud számolni arról, hogy milyen feladata lesz, mit fog csinálni, és mondjuk a nap zárásaként pedig el lehet mondani azt, nagyon röviden, mit sikerült elérni, mi volt a napi eredmény.

Ez nagyon fontos dolog, csak egy saját példát mondok nektek, a telefonos munkák esetében nem az számít igazából nálunk, hogy hány ügyfelet hívtál fel, nyilván az is egy fontos mutatószám, hanem hogy mi lett az eredménye az aznapi tevékenységnek, és ezt lehet, ezt érdemes megkérdezni, számon kérni a munkatársakon. Ez a fajta keretrendszer, ez a fajta viszony, azt gondolom, hogy nagyon nagy segítséget ad a vezetőknek is, a vállalkozóknak és a munkatársaknak is arról, hogy lényegében hogy fogtok együttműködni.

Aztán, ha gondolod, akkor napközben be lehet építeni egy-egy olyan eredmény-visszajelző, mondjuk, eszközt, akár egy e-mailben, akár valamilyen drive-on keresztül, Excel-táblában, vagy akár valamilyen speckó szoftveren, például Slacken keresztül, ahol mondjuk beszámolnak arról, hogy az adott fél napon az első fél napban mit teljesítettek, hogyan haladtak a projektjeikkel.

Ezek a pici apróságok nagyon sokat fognak lendíteni azon, hogy a bizalom a kettőtök között a távmunka hatására se távolodjon el, illetve a munkatársak is egyértelműen látni fogják azt, hogy milyen keretrendszerben érdemes működni, vagy hogyan tudok működni. 

Nyilvánvalóan ez a fajta működési modell sokat segít abban, hogy lényegében, olvastam olyan megközelítést is, hogy a távmunka nem más, mint az, hogy utazás nélkül bementünk a munkahelyünkre, azaz hogy adjuk meg magunknak azt a fajta hangulatot, mintha munkába mennénk, felöltözünk, nem pizsamában megyünk, nem pizsamában, nem hálóingben fogunk a meetingre beülni. Tehát lényegében otthon is ugyanúgy dolgozunk mintha bent lennénk a munkahelyünkön, de most nem utazunk, és az Office a lakásunkban, az otthonunkban található.

Oké?

Tehát ez is egyfajta olyan fogódzkodó pont, amivel a kettőtök közötti viszonyt, ezt a fajta bizalmat építed, hiszen ez sokat segít majd abban, hogy közösen előre tudtok haladni, és nem fognak mindenféle egyéb olyan rossz gondolatok becsúszni a fejedbe, hogy hú, biztos nem végzik a munkatársak megfelelően a munkájukat. Ha méred őket, ha eredményt kérsz tőlük, ha összefoglalót, ha rendszeresen beszéltek, meetingeken nap elején, nap végén, akkor, azt gondolom, hogy sokkal nyugodtabban tudod a továbbiakban működtetni ebben a rendszerben, ebben a megváltozott környezetben a cégedet. 

Köszi szépen a figyelmeteket! Holnap folytatjuk, természetesen. További hasznos és érdekes tartalmakért kattints ide!

#figyeljünkegymásra #EgyüttMindentMegoldunk #ÚjirányokÚjsikerek

Érdekel a közös munka?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és 1 munkanapon belül visszahívunk. A rövid telefonos beszélgetésnek nincsen díja.  Mesélj a projektedről és mi felvesszük veled a kapcsolatot.

Lépj velünk kapcsolatba