[VEVŐELÉGEDETTSÉG] A kóstoló ügyfél élménye

A kóstoló ügyfél élménye

Agatha Christie-t mindenki ismeri. A krimi koronázatlan királynőjének Londonban élő, belga magánnyomozóját, Hercule Poirot-t szintén.

Anthony Horowitzról és Clive Extonról már jóval kevesebben tudják, hogy kicsoda. Pedig ők ketten írták A királyi rubin elrablása című film forgatókönyvét, amibe beletettek egy kedves jelenetet, ami az eredeti Agatha Christie-novellában nem szerepel.

A film elején, a második jelenetben egy édességbolt kirakatát látjuk. Aztán egy tálat, amibe egy szem csoki kerül.

A tál elindul, majd megáll, Hercule Poirot a szájába teszi a csokit, rágja, arcára kiül a koncenrált ízlelés. Látjuk a boltos várakozó arcát is. Aztán megint Poirot, ahogy nem találja a szavakat a különleges élményre. Végül kimondja: magnifique. Vagyis nagyszerű. (Poirot olyan belga, aki franciául beszél, tehát valószínűleg vallon.)

A boltos boldogan csomagolni kezd, közben beszélgetnek. Kiderül, hogy a titkárnő, Miss Lemon és a jóbarát, Hastings kapitány is elutazott, így Poirot egyedül lesz. A boltos sajnálatát fejezi ki, de Poirot megnyugtatja, az egy hét kikapcsolódás és a fél kiló isteni csokoládé jelenti számára a tökéletes karácsonyt. A boltos megköszöni a dicséretet, átadja a mívesen csomagolt csokoládésdobozt, és boldog karácsonyt kíván. Poirot megköszöni, és távozik.

Nos, én a kecskeméti piacon találkoztam évekkel ezelőtt hasonlóval. Barátaim vittek el egy kis bódéhoz, ahova ők rendszeres jártak. Igaz, a kedves házaspár nem édességet árult, hanem sült hurkát és sült kolbászt. Más kor, más tér, más műfaj, mégis minden ugyanaz.

Kóstoltatás, a barátaimmal személyes hangú beszélgetés, sőt még rám is kíváncsiak voltak. Egyszóval Legendás Szolgáltatást és Ügyfélélményt nyújtottak. Nem véletlenül voltak a barátaim Újravásárlók.

Irigyeltem is őket, mert nekem „csak” a Rajongó Ügyfél szerepe juthatott, hiszen haza kellett jönnöm Budapestre.

KÉRDÉS:

Te mivel kóstoltatod az ügyfeleidet, és hogyan beszélgetsz velük?

#retentionjelentése #fogyasztóimagatartás #vásárlóiszokások #ügyfélélmény #onboardingfolyamat #ügyfélelégedettség #vevőielégedettségmérése #vevőelégedettség #kérdőív #élménytérkép #conciergecallcenter

Érdekel a közös munka?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és 1 munkanapon belül visszahívunk. A rövid telefonos beszélgetésnek nincsen díja.  Mesélj a projektedről és mi felvesszük veled a kapcsolatot.

Lépj velünk kapcsolatba