???????? [Vevőelégedettség] A legendás szolgálólány meséje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

???????? [Vevőelégedettség] A legendás szolgálólány meséje

 

További hasznos tartalmakat itt találsz!

—————–

Benedek Elek gyűjtéséből ismerjük a mesét, amiben egy szegény özvegyasszonynak két lánya van: Terka az idősebb, Boriska a fiatalabb (Mi van a ládikóban?).

A szegény özvegyasszonyt még a nyomorúságnál is jobban bántotta, hogy a nagyobbik lány, Terka a világ lustája. Szerencsére a kisebb, Boriska serény és lelkiismeretes.

????‍♀️ Egy nap Boriska elhatározza, hogy elmegy szolgálni. Édesanyja nehezen engedi el, mert tudja, a nagyobbiknak kellene mennie, de rá nem számíthat, így kénytelen elengedni a kicsit… vagyis… vagyis…

…A biznisz nem működik, ezért Boriska elhatározza, hogy új bizniszbe fog. Elsőként meghatározza a célt, és tudja, hogyan érheti el, mert tudja, hogy mire képes és mit akar csinálni. Továbbá tisztában van az érintési pontok jelentőségével.

Ezért hát rögtön, az első lépések megtételekor sikereket ér el, és szépen gyűjtögeti a Rajongó Ügyfeleket: a kutyát, aminek a lábából kell kihúznia egy tövist, a szőlőtőkét, amit gaztalanítania kell, a kutat, amit szeméttől kell megtisztítania és a kemencét, aminek repedéseit kell besikálnia.

???? Aztán Boriska egy házikóba jut, ahol egy valódi mesebeli öreganyó lakik, aki egy igazán különleges szolgáltatást vár Boriskától. Három napon át Boriska feladata annyi, hogy mindennap egyszer főzzön, és hogy kora reggel két szobát söpörjön ki, de a harmadikba be se nézzen, mert akkor jaj lesz neki. Boriska elvállalja a szolgálatot.

Olyan korán felkel, hogy mire az öregasszony kijön a harmadik szobából, a másik két szobát már kisöpörte. Ezzel tehát megvan, a főzés azonban nem egyszerű. Estére ugyanis olyan pecsenyét kell készítenie, hogy sült is, főtt is, de nem kemencében készül, nem kemence előtt, nem tűzhelyen, nem tűzön, nem lángon.

A vénasszony elmegy, Boriska pedig kétségbeesik, sír; hát hogyan is tudna ilyen pecsenyét készíteni? Már ott tart, hogy elszökik. Ám ekkor megszólal a kemence, hogy tudja ő, kicsoda Boriska, aki jót tett az úton a másik kemencével, és hogy tegye a hátára a húst, ott nem lesz benne, se előtte, se tűzön, se lángon, és addig fő, míg a leve elpárolog, és akkor piros ropogósra sül.

Ez egy dupla csavar: Boriska hallgat a munkatársára, aki azért jelentkezett hozzá, mert olyan vállalkozásban akart dolgozni, aminek Rajongó Ügyfelei vannak.

???? Este megjön a vénasszony, és elcsodálkozik a finom pecsenyén. A következő két nap is ugyanez történik, az utolsó este megdicséri Boriskát, és felajánl neki két ládikót, egy ütött-kopottat meg egy cifrát. Boriska a választást az anyóra bízza, természetesen. Megállapodtak, Boriska elvégezte a munkát, az anyó fizet.

Boriska hazaindul, és az úton ismét találkozik Rajongó Ügyfeleivel: a kemencétől friss kalácsokat kap, a kút tiszta vize százszor szebbé teszi, a szőlőtőke csodás fürtökkel halmozza el, a kutya pedig sült nyulat ad neki.

Odahaza ámul a család a sok finomság láttán, amikor pedig a kis kopott ládikóban meglátják az irracionálisan sok pénzt és ékszert, el sem hiszik, hogy ez a csoda velük megtörténhetett.

???? Pedig nem is csoda volt, csak Boriska Legendás Szolgáltatásának eredménye.

Természetesen az idősebb lány, Terka is kedvet kap a nagy sikerhez, a nagy profithoz. Boriska elmagyarázza neki, merre menjen, és figyelmezteti, ne feledje, ha legendássá tud válni a piacán, garantált a siker és profit. Terka neki is indul azonnal. De nem nehéz kitalálni, hogy őt a biznisz nem érdekli, csak a dicsőség és a vagyon. Tehát a kutya lábából nem húzza ki a tövist, a szőlőt nem gaztalanítja, a kutat nem tisztítja ki és a kemencét sem javítja meg.

Az öregasszonynál később kel, az ételt trehányul és rosszul csinálja, igaz, a kemence sem segít. Terka tehát alapszolgáltatást se nyújtott, nem hogy legendásat! De azért, természetesen, a két láda közül a cifrát választja.

???? Cserébe a hazaúton hiába nyúlna a kalácsokért a kemencébe, az megégeti a kezét, a kút vize összeégeti a száját, a szőlőfürtök olyan magasan vannak, hogy nem éri el őket, a kutya pedig a kezébe harap. Nem rajongó, hanem reklamáló ügyfelei lettek. Aztán végül kiderül, hogy a cifra ládikóban rongyok között egy kígyó lakik. Hát igen, kinek-kinek érdeme szerint.

További hasznos tartalmakat itt találsz!

#retentionjelentése #fogyasztóimagatartás #vásárlóiszokások #ügyfélélmény #onboardingfolyamat #ügyfélelégedettség #vevőielégedettségmérése #vevőelégedettség #kérdőív #élménytérkép #conciergecallcenter

 

Érdekel a közös munka?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és 1 munkanapon belül visszahívunk. A rövid telefonos beszélgetésnek nincsen díja.  Mesélj a projektedről és mi felvesszük veled a kapcsolatot.

Lépj velünk kapcsolatba