???????? [Vevőelégedettség] Az önkéntes ceremóniamester

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

???????? [Vevőelégedettség] Az önkéntes ceremóniamester

 

További hasznos tartalmakat itt találsz!

—————–

Házasodni tudni kell, mondták, mondogatták akkoriban, amikor még nem a szerelem szerepelt az első helyen a házasság okaként, amikor elsősorban a vagyon és a hatalom megtartása és/vagy növelése volt a cél. Viszont ekkoriban az ifjú párnak nem is kellett túl sokat bajlódnia az esküvővel. Miután a két család mindenben megegyezett, megszervezték a lakodalmat is, az első pillanattól az utolsóig.

Manapság, habár a szülők, a család és a barátok is segítenek, ha kell, a házasodni akaró pár a legtöbbször esküvőszervező segítségét kéri. Általában megbízzák a teljes lagzival, de előfordul az is, hogy egyes részleteket házon belül akarnak megoldani. A legtöbbször az történik, hogy egy rokon vagy egy barát szeretetből, esetleg nászajándék gyanánt felajánlja szolgálatait.

???? Szerencsésebb esetben például a nagymamák süteményt, esetleg tortát sütnek, ruhát varrnak (vagy „csak” átalakítanak), de vannak bátrabbak is, akik a lakodalom során igyekeznek hasznosak lenni.

Az egyik ilyen alkalommal a vőlegény legjobb barátja vállalta a ceremóniamesteri szerepet. Erre amúgy megvannak a megfelelő szakemberek, a szervező minden párnak javasolja is, hogy vegyék igénybe a szolgálatait, ami épp az esküvő levezénylése. Gördülékenyen, problémamentesen. Különösen fontos ez akkor, ha nem csak magyarul, de angolul is el kell mondani mindent, mert a menyasszony-feleség, és így a vendégsereg fele is angol anyanyelvű.

A legjobb barát kudarcot vallott, természetesen. Mivel a többi baráttal már jóval a rendezvény előtt elkezdték a „bemelegítést”, a vacsoránál már az is megerőltető volt számára, hogy a megszólításon túljusson. Miközben küzdött a gravitációval, elszántan ismételgette, hogy Dear Guests!… Persze csak addig, amíg az esküvőszervező oda nem ért. Akkor kivette a jóbarát kezéből a mikrofont, és átvette az irányítást.

????️ A vacsora lezajlott, következtek a szokásos programok, a jóbarát egyszer-kétszer még próbálkozott, de mivel állapotában javulás nem jelentkezett, sőt figyelmetlenségből még rá is töltött, a szervezőnek végleg magához kellett ragadnia a mikrofont.

Végül a pár is belátta tévedését. Megköszönték a szervezőnek a legendás szolgáltatást, és azt is megígérték, ha legközelebb azt hallják valakitől, hogy nem kell ceremóniamester és/vagy vőfély pénzért, majd valaki a családból, a barátok közül megoldja, ők maguk fogják lebeszélni róla.

???? Az esküvőszervező számára az volt a tanulság, hogy szerződéskor kiköti, ha a pár valamilyen szolgáltatást saját maga akar megoldani, de rendezvény közben a szervező kénytelen beugrani, akkor az plusz költséget jelent.

Te minden eshetőségre fel vagy készülve?

További hasznos tartalmakat itt találsz!

#retentionjelentése #fogyasztóimagatartás #vásárlóiszokások #ügyfélélmény #onboardingfolyamat #ügyfélelégedettség #vevőielégedettségmérése #vevőelégedettség #kérdőív #élménytérkép #conciergecallcenter

Érdekel a közös munka?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és 1 munkanapon belül visszahívunk. A rövid telefonos beszélgetésnek nincsen díja.  Mesélj a projektedről és mi felvesszük veled a kapcsolatot.

Lépj velünk kapcsolatba